Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Közlönyben megjelent határozatok a Gazdaság-újraindítási Alapból utaltak ki pénzt a falusi programokra. Minden közelebbi felhasználási cél nélkül 25 milliárd forinttal növelhető az idei költségvetésben a Magyar Falu Program kerete. Ezen túl - szintén ennek a programnak a színe alatt - 3,5 milliárd forint fordítható az utak felújítására.

Az idei eredeti költségvetésben a Magyar Falu Program működési kiadásra 50 milliárd, felhalmozási kiadásra pedig 142 milliárd forintot tartalmazott.

A Napi.hu februárban idézte Gyopáros Alpárt, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztost, aki 250 milliárd forintban határozta meg a Magyar Falu Program idei keretét.

Májusban a program keretében 935 kistelepülés 2055 ingatlanhoz jutott. Ugyan ebben a hónapban Gyopáros már arról beszélt, a szabad vállalkozási zónákban vagy 5000 fő alatti településeken működő mikrovállalkozások összesen 25 milliárd forint vissza nem térítendő - európai uniós forrással finanszírozott - támogatásra pályázhatnak május 31-ig. Ekkor a Magyar Falu Program idei hazai keretét már 600 milliárdosra tette, ehhez társult az uniós 25 milliárd forint.

Júniusban a kormány a Gazdaság-újraindítási Alapból 12 milliárd forintot tett át a Magyar Falu Program beruházásaira. Ugyan erre a célra a Központi Maradványelszámolási Alapból 4 milliárd 312 millió forintot került át ide.