Csütörtökön az ország nagy részén derült, napos, száraz idő várható. Az éjszaka képződött köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet a déli, kora délutáni órákra a legtöbb helyen feloszlik. Általában mérsékelt marad a légmozgás, csak délen, délnyugaton élénkül meg a délnyugati szél. A hőmérséklet délután általában 20 és 25 fok között várható, a tartósabban ködös tájakon azonban lehet néhány fokkal hűvösebb is.

Csütörtökön az ország északi és nyugati részén csak lassan javulnak a látási viszonyok. Kiemelten a Kisalföldön, Alpokalján tartósabban is megmarad a sűrű köd, de délutánra a legtöbb helyen azért a köd feloszlása várható. Késő este ismét romló látási viszonyokra lehet számítani.

Pénteken hajnalban sokfelé sűrű köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet képződik, helyenként szitálás is lehet. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A késő esti 8, 16 fokról a hajnali órákra általában 3 és 9 fokig hűl le a levegő, de a magasabban fekvő helyeken azonban egy-két fokkal enyhébb, a tartósabban derült tájakon hidegebb lesz a hajnal. A hidegre érzékeny, derült területeken talajmenti fagyra is számíthatunk.

Napközben a déli országrészben a látási viszonyok gyorsabb javulása várható, de északon makacsabb köd valószínű. Különösen a Kisalföldön napközben is megmaradhat sűrű köd. Figyelmeztető előrejelzést az ország 13 megyéjére adtak ki a rossz látási viszonyok miatt.