Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A megújuló energiarendszerekben utazó svájci Helion is felszállt a 10 év alatti látványos változást bemutatni képes fényképpáros kampányba.

A #10yearchallenge-re készített képük vizuálisan ugyan nem túl nagy szám, tartalmilag viszont mindenképpen látványos, és az adatok elgondolkodtatók, mert azt szemléltetik, hogy 2009 óta hova jutott a napelemipar. Ha nem volna egyértelmű: 2009-ben egy napelempanel 165 Wattos neffektív teljesítményre volt képes és 1500 svájci frqankba került. Tíz évvel később ez az aránypár 310 Watton és 150 frankon áll.  Íme az ominózus kép:

A Napi.hu az utóbbi napokban több olyan cikket is közölt, melyek ezt az érvet támaszják alá. Németországban csak tavaly mintegy 3 gigawatt (GW) napelemes kapacitással bővült a hálózat, és részben emiatt vissza is kellett vágni a támogatási szinteket; Franciaországban a napelemekre támaszkodva dupláznák a megújuló energia részarányát az energiamixben 2029-re; nálunk viszont a K&H Bank látványosan beszállt az indulóban lévő hazai dömpingbe.