Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az energiahatékonyság növelése és a költségcsökkentés jegyében fejlesztést hajt végre a Székesfehérvári Szakképzési Centrum (SZFSZC). A centrum kilenc iskolájában telepítenek napelemes rendszert. A SZFSZC intézményeiben éves szinten milliós, helyenként tízmillió forintos nagyságrendű megtakarítást tudnak elérni.

Az új napelemes rendszerek már a szeptemberben kezdődő tanévtől zöld energiával segítik a tagiskolák energiagazdálkodását, intézményenként eltérően 10-50 kw kapacitással.

A napelemes rendszerek van ahol a tanműhelyekben felhasznált áram egy részét termelik meg, de akad olyan iskola is, ahol a kollégium világításához, vagy az iskolában működő számítógépek áramellátásához járulnak hozzá.

A fejlesztés fő célja, hogy olyan energiamegtakarítást érjenek el az intézményekben, ami maximálisan lehetséges - mondta Kulcsár Szilvia, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum kancellárja. És fontos, hogy a diákoknak is megmutassák a környezettudatosságot a megújuló energiák segítségével.

Több épületről van szó, így mindenhol más építészeti megoldásokkal valósították meg a megújuló energiatermelést - mondta Lamos Zsolt, az Assix Intersolar ügyvezetője. A szakember szerint a modern napelemes rendszereket szinte bárhol ki lehet alakítani, legyen szó társasházakról, iskolákról vagy üzemi felhasználásról.