Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Múlt vasárnap, február 6-án zárult le az EU helyreállítási alapjából és a magyar költségvetésből finanszírozott nagy lakossági napelemes és fűtéskorszerűsítési pályázat első beadási fordulója az utolsó régióban is.

A Portfolio a pályázatot kezelő ITM Sajtóosztályától megérdeklődte, hogy mennyi volt országosan, illetve megyei szinten a beadott pályázatok darabszáma és volumene, illetve a csak napelemre és a komplex felújításra beadott támogatások darabszáma és összege megyei és országos szinten.

A tárca egyelőre számszerű eredményeket nem közölt, viszont a válaszból az következik, hogy az első ütemre elkülönített közel 101 milliárdos keretösszeget túligényelték. Ez komoly fejlemény, láthatóan nagy érdeklődést váltott ki a kiírás és így ha minden támogatási igény jogosult a forrásra, elképzelhető, hogy a későbbi fordulókra elkülönített keretből kell előrehozni a mostani igények kielégítésére.

"A pályázat népszerűségét és sikerét mutatja, hogy az első ütemre meghirdetett keretösszegnél is nagyobb volt az érdeklődés a magyar családok és háztartások részéről. Jelenleg a beérkezett pályázatok ellenőrzése és értékelése zajlik, ezt követően tudunk azokról további, részletes információt nyújtani" - mondta a lapnak az ITM.

A pályázat buktatóiról itt írtunk részletesen.