Mindenkinek jut támogatás a lakossági napelempályázat keretéből, aki megfelel a jogosultsági feltételeknek - közölte Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára. A politikus a budapesti sajtótájékoztatóján azt is elmondta, hogy a kiírás nagyon nagy érdeklődést keltett, mivel több mint 40 ezer pályázati kérelem érkezett.

A pályázati folyamat a hiánypótlásoknál tart, de akiknél erre nincs szükség, akár már meg is kaphatták a jogosultságról szóló értesítést. Az elbírálások végeztével kiderül, mennyi marad a 203 milliárd forintos keretösszegből, és annak a maradékára is lehet majd jelentkezni - magyarázta Steiner Attila.

A tavaly decemberben megnyílt lakossági napelemes pályázat Magyarország eddigi legnagyobb klímavédelmi kiírása a politikus szerint. A támogatási keretből tetőszerkezetre helyezett, saját fogyasztás fedezését célzó napelemes rendszer létesítésére 2,9 millió forintot, fűtéskorszerűsítéssel, villamosenergia-tárolóval, ablakcserével kombinált napelemes rendszer létesítésére 11,3 millió forintot lehetett igényelni.