Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kormány engedi a NATO reagáló erők Magyarország területén szárazföldi és légi úton történő áthaladását, illetve a Dunántúli megyékbe települését.

Engedélyezi az úgynevezett halálos erő célba juttatására tervezett katonai felszereléseknek, valamint platformoknak az ukrán fegyveres erők számára való biztosítása céljából való áthaladást abban az esetben, ha a célállomás valamelyik szövetséges állam - olvasható a Magyar Közlönyben.

Az Ukrajnába történő fegyverszállítást azonban továbbra is tiltja. Ezt korábban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be azzal indokolva, hogy Magyarország nem vesz részt a háborúban.

Mindez nem vonatkozik az egyéni védőeszközökre, elsősegélynyújtó felszerelésekre és üzemanyagra, tehát ezek Ukrajnába is mehetnek közvetlenül Magyarország területéről.

Azt engedélyezik, hogy más egészségügyi és humanitárius anyagok más szövetséges államba vagy közvetlenül Ukrajnába jussanak Magyarországon keresztül.

A honvédelmi miniszternek minden engedélykérelemről tájékoztatnia kell a Nemzetbiztonsági Operatív Törzset.

Korábban még másról volt szó

Szijjártó Péter  február elején még arról beszélt, hogy Magyarországra nem jöhetnek és nem is kellenek újabb NATO-csapatok, mert a Magyar Honvédség képes megvédeni az országot.

Hiszen már vannak NATO-csapatok az ország területén, a Magyar Honvédség és a magyar fegyveres erők.

 

Az Ukrajnával kapcsolatos fejleményeket ezen a linken követheti.