Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Napi.hu a NAV Adótraffipax listája alapján összegyűjtötte, hogy január utolsó, valamint február első heteiben, és a hónap folyamán az egyes megyékben hol bukkanhatnak fel, és végezhetnek ellenőrzéseket az adóhivatal revizorai.

Budapest

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 1. és 10. között ellenőrzik a sport-, fitnesz- és edzőtermi szolgáltatókat.

Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek használatával kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A NAV munkatársai január 30. és február 5. között Kiskunhalason ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét, továbbá az alkalmazottak bejelentését.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai január 30. és február 5. között szerdán Pécsett, az éttermekben, csütörtökön a harkányi piacon, pénteken pedig szintén Pécsett, az iskolabüfékben ellenőriznek.

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. januárban a megyei papír- és írószerüzletekben ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatósága az 5. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • január 31. – Jászberény és környéke;
  • február 1. – Tiszafüred és környéke;
  • február 2. – Szolnok és környéke;
  • február 3. - Jászboldogháza és környéke.

A revizorok a számla- és nyugtaadás teljesítését, a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos előírások betartását vizsgálják.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. január 30. és február 3. között a zöldség- és gyümölcskereskedőket ellenőrzik.

Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2023. január 30. és február 3. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • január 30. – Bátonyterenyei járás;
  • január 31. – Pásztói járás;
  • február 1. – Szécsényi járás;
  • február 2. – Balassagyarmati járás;
  • február 3. – Salgótarjáni járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják az állateledel-kiskereskedésekben.

Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, illetőleg a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

A felsoroltakon túl az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb területein is végezhetnek vizsgálatokat.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a negyedik-ötödik héten azoknál az adózóknál ellenőriz, ahol az online pénztárgépekből érkező adatok alapján az elmúlt két évben nem volt helyszíni ellenőrzés.

Az ellenőrzések a megye teljes területét érintik.

A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, a forgalmazott áruk eredetét, a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét, valamint a 2022. év végi leltárak meglétét is vizsgálják a revizorok.

A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Tolna megye

A NAV tolnai munkatársai 2023. január 30. és február 3. között az építkezéseket és az építőanyag-kereskedőket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

  • 2023.01.30. – Simontornya;
  • 2023.01.31 – Bonyhád;
  • 2023.02.01. – Szekszárd;
  • 2023.02.02. – Dombóvár;
  • 2023.02.03. – Decs, Őcsény.

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó-és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. január 30. és február 10. között a ruházati kiskereskedéseket ellenőrzik az egész megyében.

A NAV ellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. január 23. és február 10. között a pékségeket és pékáruüzleteket ellenőrzik.

A revizorok a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, a pénztárgépek szabályszerű használatát vizsgálják, valamint forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.