A NAV budapesti pénzügyi nyomozói a fővárosban több helyszínen tartottak kutatásokat, a három férfit, akik nagy mennyiségű, adójegy nélküli cigarettát szállítottak és pakoltak le éppen, egy garázsban érték tetten.

Az orgazdákhoz köthető gépjárművekből, lakásokból, tárolókból és garázsokból – Pixel szolgálati kutya segítségével – összesen több mint 57 ezer doboz, vagyis több mint egymillió szál cigaretta, csaknem 150 Elf Bar, ezer doboz Heets, 30 kilogramm vágott dohány és dohánytörmelék, 29 levélnyi Kamagra tabletta, 12,5 millió forint készpénz, több telefon és kábítószergyanús anyag is előkerült.

Az egyik férfi kábítószergyorstesztje pozitív eredményt mutatott kokainra, ezért vele szemben a Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitánysága kábítószer birtoklása miatt indított büntetőeljárást.

A NAV a csempészárut, a telefonokat és a készpénzt lefoglalta, a dohánytermékek miatt jövedéki eljárás is indult. A költségvetésnek okozott vagyoni hátrány összesen 155,5 millió forint.

A pénzügyi nyomozók a három férfit gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették pénzmosás megalapozott gyanúja miatt. A bíróság mindhárom férfi letartóztatását elrendelte - olvasható a NAV közleményében.