A múlt évben problémát okozott, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 1000 forintra kerekítve kérte a gépjárműadó összegét. Voltak, akik jobban, akadtak, akik emiatt rosszabbul jártak

Az idén más a forgatókönyv: 2022-ben a pontos összeget kell befizetni az autók után két részletben, március 15-is az elsőt, szeptember 15-ig. 

Lesznek, akik határozatot kapnak, esetükben azért van erre szükség, mert tavalyhoz képest változott az összeg. Akiknél nem változott az összeg, azoknak csak értesítést küld a NAV - derül ki az adóhivatalos videós tájékoztatójából. 

A bankszámlanyitásra kötelezett adózók (például cégek) csak átutalással fizethetik az adót. Azok, akik nem kötelezettek a bankszámlahasználatra - többek között a természetes személyek -, választhatnak az utalásos vagy a csekkes fizetés között. Előbbinél a közleménybe oda kell írni az adóazonosító jelet vagy adószámot. 

Azok a természetes személyek, akik csekkezni szeretnének, kérhetik ezt sms-ben a 06/30 344-4304-es telefonszámon. (Erről itt olvashat részletesen.)