Az ügyben elsőfokon eljárt Kecskeméti Törvényszék a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál osztályvezetőként és főadóellenőrként foglalkoztatott két férfivel szemben egyezően 2 év, 5 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést, pénzbüntetést és kormánytisztviselői foglalkozástól eltiltást, az őket befolyásoló két adózóval szemben pedig pénzbüntetést szabott ki.

Az elsőfokú ítélet szerint az osztályvezető és a főadóellenőr adóhatósági eljárásban fürdőbérletek reményében adtak tájékoztatást az adózónak az ügye állásáról, de számára az eljárásban benyújtandó beadvány megszerkesztésében is segédkeztek. Az osztályvezető márkás sportcipőt is elfogadott egy adóvizsgálat állásáról történő tájékoztatásért cserébe, a főadóellenőr pedig a NAV központi adatbázisából több esetben jogosulatlan lekérdezéseket hajtott végre, míg további esetben adóigazolás kiadására irányuló eljárásban a hivatalos személy befolyásolásának látszatát keltve fogadta el márkás italok ígéretét.

A törvényszék ítélete ellen az ügyészség mind a négy személy terhére súlyosításért, a vádlottak védői felmentés, illetőleg enyhítés végett jelentettek be fellebbezést.

A fellebbviteli főügyészség a súlyosításra irányuló ügyészi fellebbezést fenntartotta, mert úgy ítélte meg, hogy a két adóhatósági dolgozó tekintetében végrehajtandó, a két vagyoni előnyt kínáló adózó vonatkozásában felfüggesztett szabadságvesztés igazodik megfelelően a korrupciós cselekmények társadalomra veszélyességéhez és a bűnösségi körülményekhez. A védelmi fellebbezéseket a fellebbviteli főügyészség nem tartotta alaposnak.

A bejelentett fellebbezésekről a Szegedi Ítélőtábla hoz döntést - adta hírül a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség.