Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Navracsics Tibor szerint a Fidesz néppárti tagsága komoly veszélyben van - derült ki az Euronews fórumán, amelynek a volt uniós biztos Magyari Péter, a 444.hu újságírója ás Zsíros Sándor, az Euronews brüsszeli tudósítója mellett mondta el véleményét.

Ez egy nagyon veszélyes helyzet a Fidesz számára - fejtegette. Veszélyes abban az értelemben, hogyha az Európai Néppárt tagja akar maradni. Ha nem akar az maradni, akkor természetesen nem veszélyes, de Navracsics abban bízik, hogy ez a párt még mindig az Európai Néppárt tagja akar maradni.

Az uniós pénzalapok elfogadásáról kötött megállapodást, amellyel az EU elkerülte a lengyel és a magyar kormány vétóját, a német elnökség nagy sikerének tartja. "Amikor július 1-jén a német elnökség hivatalba lépett, és megfogalmazta, hogy mit akar elintézni, akkor mondtam, hogy ez egy olyan próbatétel a német diplomácia számára, ami vagy a legmagasabb szintre emeli a német diplomáciát és  érdekérvényesítést, vagy a porba sújtja mindazt az eredményt, amit eddig elértek."

Ami történt, azt mutatja, hogy ma az Európai Unió Németország nélkül nem tud létezni, ugyanakkor azt is felveti, hogy Németország mindent el tud intézni - mondta a korábbi uniós biztos, aki jelenleg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európai Stratégia Kutatóintézetének vezetőjeként is dolgozik.,

A Fidesz egykori parlamenti frakcióvezetője úgy látja, hogy a jogállamisági mechanizmus elfogadásával és kezdeti támogatásával Andrej Babis cseh kormányfő vállalt kockázatot, amit Navracsics úgy fogalmazott meg: "ha konkrétan van most olyan hivatalban lévő kormányfő, aki ellen többek között a jogállamisági kritériumrendszert súroló eljárás folyik, az pont Babi¹. Lehet, hogy ő úgy gondolja, hogy ha támogatja a jogállamisági kritériumrendszert, és úgy csinál, mintha Csehországban nem lenne semmi probléma, akkor ezzel megúszhatja ezt az egészet."