Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős miniszterként fog dolgozni a következő négy évben. Az Országgyűlés Gazdasági bizottságának ülésén tartott meghallgatásán terveivel kapcsolatban elmondta, hogy a tárcát két nagy alterületre osztják fel: az egyik az uniós források felhasználásával foglalkozik majd, a másik alegység a területfejlesztés - derül ki az Index összefoglalójából.

Navracsics azt is elárulta, hogy szervezetük a Miniszterelnökséghez tartozik majd, de munkáját három államtitkár segíti majd:

 

  • Ágostházy Szabolcs az uniós fejlesztéspolitikáért,
  • Mayer Gábor a területfejlesztésért lesz felelős,
  • Latorcai Csaba a parlamenti államtitkári pozíciót fogja betölteni.

 

Navracsics Tibor az ellenzéki képviselők kérdéseire válaszolva arról is beszélt a meghallgatásán, hogy a gazdasági szereplőkkel való együttműködésre törekszik majd, hangsúlyos lesz a nem pártpolitikai szempontokat követő folyamatos konzultáció. Azt is közölte, hogy nem fogja javasolni az Európai Ügyészséghez való csatlakozást.

A bizottsági ülés után Navracsics Tibor az Index kérdésére elmondta, hogy az uniós források gyakorlatilag nincsenek visszatartva, de két megállapodásnak még meg kell születnie. Az egyik az operatív programokat lehetővé tévő partnerségi megállapodás, a másik a helyreállítási alap. Úgy véli, hogy a még fennálló vitákat és tárgyalási pontokat az év második felére lezárják, amikor megindulhat minden forrás folyósítása. A jogállamisági mechanizmus kapcsán is megállapodásra számít.