Az élelmiszereknek minden esetben emberi fogyasztásra alkalmas minőségűnek kell lennie, összetételtől függetlenül. A különböző összetevőket, vagy azok hiányát kiemelő jelzők nem a termék minőségére utalnak, hanem többlet információt jelentenek a bizonyos összetevőkre allergiások és a diétázók számára - írják az "Ételt csak okosan" oldalon.
Például a laktóz-, vagy gluténmentes jelzőt csak olyan termékre írhatják rá, ami alapvetően tartalmazhat laktózt vagy glutént - ami egészségügyi problémát okozhat az érzékenyeknél - de ezt az allergént valamilyen eljárással kivonják a termékből, vagy allergénmentes alapanyaggal helyettesítik.
Az élelmiszerek csomagolásán kötelező az összetevők felsorolása, ezért minden esetben javasolt az összetevői lista alapján tájékozódni a vásárlás előtt.
Legolvasottabb

Orbán Viktor az ország védelmében Németországgal fűzte szorosabbra a szálakat

Összeomlott a világ harmadik leggazdagabb emberének cégbirodalma

Az olcsó bor is drága lett, pedig ebben a kategóriában bajosan lehet élményt találni

Egy forintos jó hír reggelre

Ezért húzza le a rolót az Electrolux, kiderült, mi lesz a 650 dolgozójával

Ennyi most egy jogosítvány? Nem csoda, hogy alig jelentkeznek

Nem csoda, hogy visszaesett a hitelek iránti kereslet
