Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A vitaindító anyag alaptétele, hogy a bevándorlás és annak elősegítése kedvezően járul hozzá a gazdasági növekedéshez és jóléthez, a migráció mindenki számára hasznos, ha tervezett módon zajlik. Szijjártó Péter szerint azonban a migráció "azoknak sem jó, akiknek el kell hagyniuk a hazájukat, és azoknak sem jó, akiknek tömegével kell befogadniuk teljesen más kultúrából érkező bevándorlókat, akik között terroristák és könnyen radikalizálható migránsok is vannak bőségesen" - idézi a hirado.hu az MTI lapszemléjét.

Eszerint a külügyminiszter hozzáteszi: az ENSZ szerint biztosítani kell, hogy a nemzeti szabályozások a törvénytelen határátlépést közigazgatási kérdésnek, ne pedig bűncselekménynek kezeljék. "Az ENSZ dokumentuma tényleg támogatja az illegális határátlépést?! Az ENSZ szerint hagyni kellene, hogy terroristák a kényük-kedvük szerint jöjjenek-menjenek országaink között?! Ez felfoghatatlan és elfogadhatatlan" - fogalmaz Szijjártó Péter.

Az az ország, amelyik nem tudja megvédeni a határait, nem ország többé - teszi hozzá a külücsminiszter.

Az ENSZ véleménye szerint az egyes országoknak szervezetté és folyamatossá kellene tenniük a migránsok befogadását, legálissá a gazdasági bevándorlást. "Vagyis jöjjön mindenki bátran Európába, van itt hely mindenkinek. Ez ostobaság, ez az európai civilizáció feladása" - fakad ki írásában Szijjártó.

Ha valaki veszi a fáradságot és elolvassa Soros György stratégiai terveit az Európa számára szükséges bevándorlási folyamatok ösztönzéséről, akkor egyértelművé válik a szándékok egybeesése az ENSZ csomagja és Soros György terve között. Márpedig a magyar kormány nemet mond a Soros-tervre és elutasít minden bevándorláspárti kezdeményezést - olvasható Szijjártó írásában.

Képünk forrása: AFP photo/Emmanuel DUNAND