A leglátogatottabb szálláskereső portál által megkérdezett válaszadók közül például minden második internetező tervez többnapos utazást az elkövetkező hetekben, és olyannyira elszántak a turisták, hogy akkor is megejtik a tervezett kirándulást, ha szabadságot kell kivenniük hozzá - írja hétvégi számában a Magyar Nemzet.

Az őszi utazás azok köré­ben is tervezett program, akik már nyaraltak az idén, ahogy azoknál is, akik valami miatt nem vakációztak.

A Szállás.hu közölte: a tavalyi azonos időszakhoz viszonyítva már most összességében 16,5 százalékkal több aktív szobafoglalást jegyeznek a szeptember-novemberi időszakra. A legnépszerűbb úti célok a magyarok köré­ben Gyula, Hajdúszoboszló, Zalakaros, Eger és Hévíz lesz ősszel, de várhatóan látogatott lesz Siófok, Egerszalók, Visegrád, Nyíregyháza és Miskolctapolca is.

Megmutatkoznak az őszi foglalásokból a tipikus pihenési formák.

A legtöbben, vagyis a válaszadók csaknem fele két éjszakára készül elutazni valamely belföldi pihenőhelyre, míg minden ötödik vendég három, 18 százalékuk pedig egy estét tölt majd a célba vett szálláshelyen. Ebben az évszakban az apartmanok, a vendégházak, a panziók és a háromcsillagos hotelek a legforgalmasabbak.