2018 októberében az előző év azonos hónapjához képest:

  • Mindkét építményfőcsoport termelésének volumene bővült: az épületeké 15,7, az egyéb építményeké 21,9 százalékkal. Az épületeknél ipari, kereskedelmi és lakóépületek építése, az egyéb építményeknél pedig továbbra is út-, vasút- és közműépítések eredményezték a növekedést. (Jövőre komoly ellenőrzésekre számíthat az építőipar.)
  • Az építőipar ágazatai közül a termelés volumene az épületek építésében 24,5, az egyéb építmények építésében 28,8, a speciális szaképítésben 7,8 százalékkal nőtt.
  • A megkötött új szerződések volumene 11,4 százalékkal bővült, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 32,7 százalékkal nagyobb, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 4,5 százalékkal kisebb volt az egy évvel korábbinál. Októberben ipari és egészségügyi épületekre, illetve út- és vasútépítésekre kötöttek nagy értékű szerződéseket.
  • Az építőipari vállalkozások október végi szerződésállományának volumene 40,3 százalékkal meghaladta az egy évvel azelőttit. Az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 1,7, az egyéb építményeké 53 százalékkal nagyobb volt, mint 2017 októberében.
2018. január-októberben az előző év azonos időszakához képest:
  • Az építőipari termelés 22,2 százalékkal emelkedett.