Leginkább az autókat tudta eddig értékesíteni a felszámoló PSFN a Buda-Cash vagyonelemei közül - írta a Világgazdaság. Egy 1,9 millió forintra értékelt Volvóért csak csak 1,2 milliót adtak, egy 3,73 millióra értékelt autóra eddig senki sem jelentkezett.

A monitorok, a pénzszámláló berendezés és a "minőségi bútorok" nem kellenek senkinek, pedig ezeket a 3,9 millió forintos becsült értékénél jóval olcsóbban, 2,7 millió forintért odaadták volna a vevőnek.

Hasonló a helyzet a 2015 februárjában bedőlt brókerház érdekeltségi körébe tartozó bankoknál. A legtöbb pénzt, 677 millió forintot eddig az ÉRB Bank vagyonelemeinek eladása hozta, a gond az, hogy a PSFN a kikiáltási ár alapján ennél 300 millióval többre számított.

Vannak a cégcsoportnak olyan vagyonelemei is, amelyek leárazva sem kellenek senkinek. Az egyik ezek közül egy tiszaújvárosi irodaépület, amely jelenleg egy művészeti iskolának ad helyet. Ezt 185,6 millió forintért hirdették meg. Nem kelt el egy hajdúszoboszlói ötapartmanos, nyolclakásos társasház sem, amelyét 220 milliót kért a felszámoló.

A Buda-Cashnél körülbelül 100 milliárd forint értékű értékpapírnak veszett nyoma, a Beva a brókercég ügyfeleinek eddig valamivel több mint 20 milliárdot fizetett. Az azonos tulajdonosi körhöz tartozó DRB-bankcsoportnál 103 milliárd forint kártalanítást fizetett ki az OBA.