Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az MTI-hez kedden eljuttatott tájékoztatás szerint a magyar nagyvállalati vezetők csaknem 80 százaléka amiatt aggódik, hogy a szolgáltatás megfelel-e az adatvédelmi irányelveknek, a hatósági előírásoknak, mintegy 70 százalékukat pedig a saját adatvagyona feletti kontroll elvesztése és a külső szolgáltatótól való függés nyugtalanítja.

Ezen vállalatok jelentős része azonban nincs tisztában azzal, hogy a felhőszolgáltatásokat az Európai Unió is minősíti, valamint létezik már például az adatbiztonságot minősítő ISO szabvány, amely biztosítja az ügyfeleket arról, hogy a szolgáltatók betartják az adatbiztonsági szabályokat - kommentálta az adatokat a Microsoft.

A felmérés szerint a magyar cégvezetők többsége a hagyományos IT-megoldásoknál olcsóbbnak tartja a felhőszolgáltatást. Mindössze a válaszadók 16 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a szolgáltatás esetleg drágább lehet, miközben 65 százalékuk számára alapvető elvárás a költségmegtakarítás.

A kutatás rámutat arra, hogy a megkérdezettek több mint 60 százalékának nincs elegendő ismerete egy megalapozott döntéshez, közel egynegyedüknek pedig nincs semmilyen személyes tapasztalata a felhőszolgáltatásokról. A döntő többségben például fel sem merült, hogy a felhőszolgáltatás nem csak IT területen, hanem a marketingre, pénzügyre és HR-re is használható.

Az eredmények mintegy 80 nagyvállalati üzleti döntéshozó válaszait tükrözik.