Rogán Antal kabinetminiszter ugyan pénzügyi végzettséggel rendelkezik, de ez nem akadályozta meg abban, hogy két társasával egy elektronikus eljárás feltalálója legyen - derül ki a Népszabadság cikkéből. További érdekesség, hogy társai, Csík Balázs és Lengyel Csaba a Fidesznek köszönhetően felfutott, jelentős osztalékot fizető Hunguard Kft. látható tulajdonosai.

Erről a cégről írt kedden a lap, amelyre reagált egy "nokiás kamion" álnéven író kommentáló olvasó. Nokiás kamion mellékelt egy angol nyelvű hivatalos bejegyzésre emlékeztető iratot, amelyről a Népszabadság kiderítette, hogy hiteles dokumentum másolata. Ez szólt az elektronikus aláírással kapcsolatos szabadalomról.

A genfi szellemi tulajdoni hivatal honlapján közzétett szabadalmi kérelmek feltalálói között szerepel Rogán Antal, akit lakcíme alapján azonosították. Két társával tavaly májusban jelentették be a magyar szabadalmi hatóságoknak digitális találmányukat - ezt mellékelték genfi beadványukhoz. Ekkor Rogán a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője volt.

A napilap emlékeztet arra, hogy Rogán Antalról eddig nem derült ki, hogy politikai megbízatásai mellett a feltalálói szintig jutott volna az informatikában.