A grémium elfogadta és honlapján véleményezésre közzéteszi a Pápa 95,7 MHz helyi frekvencia pályázati felhívásának tervezetét kereskedelmi jellegű használatra: a pápai már elérhető, míg a budapesti 89,5 MHz-re szóló pályázat tervezete - amely szintén véleményezhető - pénteken kerül fel a hatóság honlapjára. A budapesti frekvencián a Music FM szólt korábban.

A médiatanács elvégezte a Kaposvár 93,1 MHz helyi vételkörzetű frekvencia közösségi jellegű használatára benyújtott egyetlen pályázati ajánlat alaki vizsgálatát, és pályázati nyilvántartásba vette a Mária Rádió Frekvencia Kft.-t.

A Rádió 1 szolgáltatójára 1,9 millió forintos bírságot rótt ki a testület, mert a Balázsék című műsor egy áprilisi és egy júliusi adását - a szexualitást direkten tárgyaló beszélgetésrészletek ellenére - a 16 éves korhatár-besorolás helyett csupán 12 éven aluliaknak nem ajánlottként tették közzé, és az este 21 és hajnali 5 óra közötti idősáv helyett reggel 6 órától sugározták.

A Karc FM egy augusztusi adáshéten kevesebb magyar zenét, a speciális karakterisztikájának megfelelő, valamint a helyi közéleti, a helyi mindennapi életet segítő műsort és több ismétlést tett közzé szerződéses vállalásaihoz képest, ezért a médiatanács felszólította a rádió szolgáltatóját a jogszerű magatartásra.