Az oltási akcióhét első három napján 6000 12-17 éves oltását is kérték a szülők, a legtöbb kamasz az első oltásra érkezett. Ennek a korosztálynak az átoltottsága is folyamatosan nő - írja a koronavirus.gov.hu.

A 18 éves korosztályban is lehetséges a megerősítő harmadik oltás felvétele, különösen indokolt lehet a krónikus betegséggel küzdő, kockázati csoportba tartozó fiataloknál A szülőknek ez esetben érdemes a gyermek kezelőorvosával, gyermekorvosával konzultálni. Eddig több mint hétszáz szülő kérte gyermeke megerősítő oltását.

A 16-17 éves korosztály oltása május közepén kezdődött, átoltottságuk jelenleg 56 százalékos.

A 12-15 éves korosztály átoltottsága egy hónappal később indult, átoltottságuk 36 százalékos. A 18 év alatti korosztályt a jelenlegi hatósági engedélyek alapján csak Pfizer vakcinával lehet oltani.

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) csütörtökön jelentette be, hogy engedélyezi az 5-11 évesek oltást is a Pfizer-vakcinával. Magyarország készen áll ennek a megszervezésére is, van elég Pfizer-vakcina és a kormány le is kötött további gyermekek oltására való Pfizer vakcinákat – jelentette be ma Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ főosztályvezetője.