Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A cikk szerint a kormány hamarosan tárgyal az egészségügyi törvények módosításáról, május elejére elkészül az új alapellátási törvény. Zombor Gábor a lapnak azt mondta, elkészült a fiatal orvosok képzéséről és támogatásáról szóló rendelet, továbbá készül az ágazati jövedelmek javításával kapcsolatos előterjesztés, mely szintén néhány héten belül a kormány elé kerülhet.

Eközben Balog Zoltán humán miniszter tegnap az ATV-nek elismerte, hogy nem fizetik az ápolónők túlóráit a kórházak. Három hete a tárcája által végzett vizsgálat még ennek éppen az ellenkezőjére jutott: a március közepén lezárult országos EMMI-vizsgálat szerint a felmért intézményeknél a rendkívüli munkavégzésért 3,9 milliárd forintot fizettek ki a dolgozóknak.

A vizsgálat azután történt, miután február elején az RTL Klub riportot készített a budapesti Péterfy Sándor utcai Kórházról, ahol két ápolónő nyilatkozott arról, hogy nem fizetik ki a túlóráikat, csak az alapbérüket.

Az ügyet kirobbantó ápolónő egyébként a hétvégén fölmondott munkahelyén a Péterfyben. mert fekete ruhában akart tiltakozni, ezt azonban a kórház vezetői nem engedték - írja a nol.hu.