A pénzt a parkoló és a buszforduló megszüntetésére adja a kormány a XII. kerületi önkormányzatnak.

A normafai régi buszforduló és a parkoló felszámolásához pár hete kezdtek hozzá, a helyükön zöldfelület, közösségi tér lesz. Az önkormányzat ezt azzal indokolta, hogy a Normafa a főváros legnépszerűbb kirándulóhelye, amelynek legszebb fekvésű, központi területét ma még jórészt aszfalt borítja és gépjárművek lepik el. Nagy helyet foglal el a Normafa Síház melletti, töredezett burkolatú parkoló, ahol a forgalmasabb napokon meglehetősen kaotikus volt a közlekedés, egymást akadályozták a ki- és behajtó autósok.

Az önkormányzat a Normafa rehabilitációs programjával összhangban már évek óta készül a síház melletti parkoló, valamint a buszvégállomás és buszforduló megszüntetésére. Az ehhez szükséges egyéb lényeges átalakítások - az Eötvös út új, elkerülő szakasza, a Konkoly-Thege úton az új parkoló a régi kiváltására - befejeződtek.

A védett erdőövezet most még aszfalttal borított részén hamarosan zöldfelület, közösségi tér várja a Normafára látogatókat. A gerinc fősétánya több száz méterrel meghosszabbodik. A parkoló felbontandó aszfaltja helyén az új járófelületek a civil és zöldszervezetekkel történt egyeztetés után kiválasztott vízáteresztő burkolatot kapnak. A szintén felszámolandó buszforduló parkos közösségi térré alakul.

Iváncsa is kapott pár száz milliót

Egy másik döntéssel a kormány Inváncsa községet is támogatja több mint 341 millió forinttal. Ez az összeg a település gazdaságfejlesztését szolgálja - derül ki a Magyar Közlönyből.