Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Budapest XII. kerület 9123/1 hrsz.-ú, a Konkoly-Thege Miklós út menti terület nem erdőövezet, besorolása szerint közlekedési terület, amelynek egy része már most is parkolóként üzemel. A jelenlegi murvás parkoló meghosszabbításával nem nő a parkolóhelyek száma, hiszen ezzel egy időben megszűnik a Normafa Síház előtti területen a több ezer négyzetméteres aszfaltozott parkoló, és a szintén aszfaltozott, sok helyen olajjal szennyezett buszvégállomás és buszforduló, amelyek évtizedek óta szégyenfoltja a Normafának - kezdi közleményét az önkormányzat, melyet a Hegyvidék.hu-n tett közzé.

Eszerint az új parkoló a Konkoly-Thege úton megszünteti majd azt a problémát, hogy az autósok szabálytalanul és természetkárosító módon az erdőben, zöld felületen parkoljanak. Itt valóban vágnak ki fákat, de az önkormányzat - bár erre nem kötelezi senki - azt ígéri, hogy a parkoló zöldfelületén is őshonos fajokat ültet majd máshová. Például az elbontott Hotel Olimpia helyére, ahova a környéken élők kérésére épül új park. Valamint elbontják a Sport Hotel épületét is, ami így több ezer négyzetméterrel növeli a zöldterületet a Normafán.

A Pokorni Zoltán vezette önkormányzat közölte azt is, hogy elutasítják a vádat, hogy érdemi egyeztetés nélkül döntöttek a Normafa rehabilitációjáról:  természetvédő szervezetekkel és több tucat civil szervezettel közösen alakították ki a terveket, valamint 2015-ben helyi népszavazást tartottak, ahol a résztvevők 80 százaléka támogatta a Normafa rendbetételét.