A Magyar Közlönyben megjelent határozat a 2021-es költségvetés részév teszi az 1 milliárd 730 millió forintot.

A Napi.hu szeptemberben írt arról, hogy egyedüli ajánlattevőként az Unikomtech Gép Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. szállíthat egy sípályafenntartó lánctalpas gépet (ratrakot) a Normafához, nettó 228 500 eróért (mintegy 80 millió forintért).

A Normafa körüli események múlt év őszén kezdődtek. Az első hír szerint a Normafa rehabilitációja során ugyan a Konkoly-Thege Miklós úti parkoló megépítéséhez fákat vágnak, de cserébe a Hotel Olimpia helyére építenek parkot - közölte a XII. kerületi önkormányzat. November közepén a civilet tüntettek a fakivágás ellen, ezt követően közölte a hegyvidéki önkormányzat, hogy Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere és Karácsony Gergely főpolgármester egyeztetni fognak a Normafán áthelyezendő parkolóról és a fogaskerekű Normafáig történő meghosszabbításáról.

A közlemény szerint az önkormányzat továbbra is nyitott minden olyan józan, tárgyszerű vélemény meghallgatására, amely a Normafa rendbetételéről szól, bárkitől is érkezik. Ezért szerepel a tervek között, hogy a jelenlegi, erdőterület besorolású övezetben levő parkoló és a szintén a környezetet károsító buszforduló a Normafa-gerinctől távolabb kerüljön. A fogaskerekű vasút teljes megújításának és meghosszabbításának tervén a kerületi önkormányzat már évek óta dolgozik. A tervek elkészültek, a több mint száz szükséges engedély nagy része megvan, forrást kell találni, amiben az önkormányzat számít a fővárosi vezetés támogatására.