Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Arról számoltak be egyrészt, hogy örültek ennek a lehetőségnek és sokan ki tudtak használni ezt a kedvezményt - mondta el Novák, aki szerint ugyanakkor az elmúlt időszakban azt tapasztalták, hogy közeledve a karácsonyhoz, egyre nagyobb a tumultus a boltokban.

A miniszter szerint a képletesen Orbán Viktor elnökölte Idősek Tanácsának tagjai azt is elmondták, hogy a különböző korosztályok közötti fokozódó feszültséget is kiváltott, hogy a 65 évesnél idősebbek bármikor mehettek vásárolni, de hétköznap 9-11 és hétvégén 8 és 10 óra között csak ők mehettek az élelmiszerüzletekbe, drogériákba és patikákba.

"Az Idősügyi Tanács tagjai azt javasolják, hogy legalább hétvégére, de akár egész hétre függessze fel a kormány az idősek vásárlási sávját" - ismertette Novák Katalin, aki elmondta, hogy ezt a javaslatot továbbítja a miniszterelnöknek.

A miniszter Facebookra feltöltött videójában Hulák Zsuzsa, a szervezet szakértője arról beszélt, hogy az idősek örültek a vásárlási sávnak, bár sokszor más időpontban is vásárolniuk kell. Azt tapasztalták az öregek, hogy a fiatalok nem tudtak vásárolni a kiváltság miatt, mert este tovább dolgoztak, és a záróra előtt a boltba érve nem jutottak megfelelő árukhoz.

Mint ismert, a kiskereskedelmi szakszervezetek külön kérték a kormányt, hogy függessze fel a privilégiumot a karácsony előtti időszakban, mert az idősávon kívül jelentős tömegek alakultak ki a boltokban. Ezt járványügyi kockázatnak nevezték. Csütörtök délelőtt az Innovációs és Technológia Minisztérium kikérte emiatt az Idősek Tanácsának véleményét.