Holnap átveszem Magyarország köztársasági elnöki tisztségét. A felelősségteljes és megtisztelő feladat ellátásában elsősorban Ekler Gergely hivatalvezetőre és Schanda Tamás kabinetfőnökre támaszkodom majd - írta Novák Katalin, Magyarország megválasztott köztársasági elnöke a Facebookon.

Diplomáciai kérdésekben Altusz Kristóf, protokollfőnökként Manno István segíti a munkámat. A köztársasági elnöki kommunikációért Volf-Nagy Tünde felel.

Főhadsegédként Kun Szabó István vezérőrnagyra, az alkotmányosság és a jog területén Módos Mátyásra számítok - írta Novák.

A Sándor-palota tervezésért és elemzésért felelős vezetőjeként Király András dolgozik majd. A gazdasági igazgatóságot Kreutzer Richárd, az elnöki titkárságot Vicze Katalin irányítja.

Az új kollégák mellett Novák számít a Sándor-palota korábbi munkatársainak tapasztalatára is.

Holnap hivatalba lépek, de az ünnepélyes beiktatási ünnepség szombaton, május 14-én lesz: a Kálvin téri református templomban tartott ökumenikus istentisztelettel kezdődik, majd a Kossuth téren folytatódik. Délután megnyitom a Sándor-palota kapuit. Mindenkit szeretettel várok - írta a politikus.

A magyar parlamentben lezajlott szavazás végeredménye alapján Novák Katalin lesz Áder János utódja.

Novák Katalin 137 szavazatot kapott a március 10-i titkos voksoláson, amelynek eredményességéhez kétharmados többségre volt szükség. A szavazólapot 195 képviselő vette fel. A 188 érvényes voks közül Novák Katalin 137-et kapott. Az ellenzéki frakciók jelöltjére, Róna Péter közgazdászra 51 szavazat érkezett.

Novák Katalin május 10-én lép hivatalába, ő lesz a hatodik köztársasági elnök a rendszerváltás után.