Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az államfő megerősítette: hazánk elítéli a putyini agressziót, és örökre nemet mond a Szovjetunió visszaállítását célzó minden törekvésre. Hangsúlyozta: a háború eszkalációja a lehető legrosszabb forgatókönyv, ezért a hosszútávú, stabil békében vagyunk érdekeltek. Novák Katalin arról is beszélt, hogy Ukrajna ma Európa kapuját védi, és ki kell állni az ártatlan ukrán emberek mellett – számoltak be róla az M1 Híradójában.

„Lengyelországon és Magyarországon is egyszerre mozdultak meg az emberek, hogy segítséget tudjanak nyújtani. Nem volt kérdés. Nem mérlegelték azt, hogy ez nekik megéri-e, hogy ez nekik milyen fájdalomba, nehézségekbe, milyen áldozatokba kerül” – fogalmazott a magyar köztársasági elnök Varsóban.

Novák Katalin hozzátette: „Ott voltak és az első perctől összefogtak, segítettek. Segítettek a civilek, segítettek a polgármesterek, segítettek a civil segélyszervezetek, segítettek az egyházak. A lengyelek és a magyarok is jelesre vizsgáztak emberszeretetből, segítségnyújtásból.”

Magyarország és Lengyelország eddig is számíthatott egymásra, s nem hagyjuk, hogy éket verjenek közénk – jelentette ki Novák Katalin magyar köztársasági elnök Andrzej Duda lengyel köztársasági elnökkel tartott találkozója után kettejük közös sajtóértekezletén kedden Varsóban.

A magyar köztársasági elnök elmondta: nem elsősorban diplomáciai lépés, hogy első külföldi útja köztársasági elnökként lengyel barátainkhoz vezetett, hanem magától értetődik, ezeréves barátságunkból következik, és abból is, hogy a lengyelek és a magyarok értékeikben a mai napig közel állnak egymáshoz.

Mindketten hasonló alapokon állunk, fontos számunkra a keresztény meggyőződés, a hit, a hagyományos családok védelme és nemzeteink érdekei – hangsúlyozta Novák Katalin.