Az érintetteknek egy hónap áll a rendelkezésére arra, hogy a HU-GO profiljukban megadják a kötelezően kitöltendő bővített regisztrációs adatokat (gyártmány, gyártási év, alvázszám) és feltöltsék oda a környezetvédelmi besorolást tartalmazó gépjárműokmányt. A szigorítással a „szennyező fizet” elv jobb érvényesítése és a jogkövető magatartás erősítése az elsődleges cél - közölte a cég.

A 3,5 tonna össztömeg feletti tehergépjárművek úthasználata után fizetendő útdíj meghatározásának egyik eleme a környezetvédelmi kategória. Ennek megállapítása - az ahhoz szükséges adatok helyes megadása és hiteles okmánnyal történő alátámasztása - elengedhetetlen feltétele annak, hogy a hazai díjköteles utak használata után valóban minden tehergépjármű esetében a környezetszennyezés, károsanyag-kibocsátás mértékéhez igazodó módon történjen az útdíjfizetés.

QP | Quality Placement

Míg a magyar felségjelzésű tehergépjárművek esetében a társaság tudja ellenőrizni a környezetvédelmi besorolást a hazai közhiteles járműnyilvántartásból, a külföldi felségjelzésű tehergépjárművek esetében erre jelenleg nincs mód.

Azokat a HU-GO rendszerben regisztrált külföldi felségjelzésű tehergépjárműveket, amelyek esetében a fuvarozók nem tesznek eleget az említett kötelezettségüknek, a NÚSZ Zrt. 2021. július 1-től automatikusan átsorolja a legrosszabb környezetvédelmi kategóriába („C” kategória, a HU-GO rendszerben „EURO 0”), és addig ott is tartja, amíg az érintett fuvarozók nem pótolják hiányosságukat. Ehhez hasonló szabályozással nemzetközi viszonylatban is sok esetben találkozni, például Ausztriában, Csehországban és Szlovákiában

A NÚSZ Zrt. ellenőrző rendszere havonta 120-130 ezer külföldi felségjelzésű tehergépjárművet lát a hazai díjköteles utakon, ezek nagy része esetében már megtörtént a kötelező adatok megadása és a kért okmányok feltöltése, azonban a szabály az összes regisztrált külföldi járműre vonatkozik.