Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az általános választásokat megelőző korábbi gyakorlathoz híven most is megjelentette honlapján a szavazatszámláló bizottságok feladatait részletesen tartalmazó kézikönyveit, és erről az idei választásokon induló jelölőszervezeteket elektronikus levél útján is tájékoztatta.

Az NVI arra kéri a jelölőszervezeteket, hogy a kiadványban foglaltak "képezzék részét a delegált tagok számára adott oktatási anyagnak", hiszen a közérthető és folyamatábrákkal illusztrált kiadványnak valamennyi szavazatszámláló bizottsági tag címzettje.

E kézikönyvek részletesen ismertetik a szavazatszámláló bizottság működését, a szavazás menetét, a mozgóurnás szavazás és a szavazatszámlálás módját.

Rendhagyó módon - tekintettel a koronavírus-járványra - a kézikönyv bizonyos vírusvédelmi intézkedésekre is kitér.

A honlapon három szszb-füzet is megjelent. Külön kiadványban olvashatók a normál szavazókörök, az átjelentkezéssel szavazók számára kijelölt szavazókörök és az átjelentkezéssel és külképviseleten leadott szavazatok megszámlálására kijelölt szavazókörök szavazatszámláló bizottságainak szóló információk - olvasható a közleményben.