Az MTI összegzése szerint kiugróan magas, 410 pont kellett a bekerüléshez a Kodolányi János Főiskola nemzetközi tanulmányok szakára, költségtérítéses alapképzésre.
A Zsigmond Király Főiskolán alapképzésben, nappali tagozaton, költségtérítéses formában 406 pontot kellett elérni, míg andragógián 374 pontot.

A Budapesti Kommunikációs Főiskolán a gazdálkodási menedzsment angol tagozatos, nappali, költségtérítéses képzésén 308 pont volt a határ.

A mesterképzésekben magas volt a pontszám az Eszterházy Károly Főiskola közgazdász, levelező költségtérítéses képzésén, a Debreceni Egyetem logisztikai menedzsment levelező költségtérítéses képzésén.

A keresztféléves képzésekre 5729-en jelentkeztek. Az elsőhelyes jelentkezéseket nézve közülük 4863-an mesterképzéseket céloztak meg, 667-en alapképzésre, 140-en felsőoktatási szakképzésre 59-en pedig osztatlan mesterképzésre jelentkeztek első helyen. Szintén az elsőhelyes jelentkezések alapján 4624-en jelöltek meg állami ösztöndíjas képzéseket.

A felvételizők az e-felvételi felületén is megtekinthetik az általuk megjelölt szakok ponthatárait és az elért pontszámukat. Azok, akik megadták mobiltelefonszámukat, SMS-ben is értesítést kapnak eredményükről.

Az Oktatási Hivatal a ponthatárok meghatározását követően minden jelentkező esetében besorolási határozatot hoz, amelyből kiderül, hogy a felvételiző az egyes jelentkezési helyeken hány pontot ért el, az adott meghirdetésen mennyi a ponthatár, valamint hogy besorolást nyert-e valamelyik jelentkezésére, és ha igen, melyikre.

Függetlenül attól, hány képzést jelölt meg, a jelentkező csak egy helyre nyerhetett felvételt: arra a képzésre, ahol az általa felállított sorrend alapján először éri el a megállapított ponthatárt. A határozat tartalmazza majd a döntéssel szembeni jogorvoslat lehetőségét és határidejét is.

A ponthatárok megállapítását követően a besorolási határozat kizárólag az e-felvételi felületén lesz megtekinthető (pdf formátumban ki is nyomtatható), postán nem küldik ki a jelentkezőknek.

QP | Quality Placement