Huszonhárom éves fennállásának legsikeresebb szezonját zárta 2019-ben a Nyíregyházi Állatpark, az idén csaknem 600 ezer látogatót fogadó sóstógyógyfürdői látványosságban csaknem kétszáz állatkölyök született, jövőre pedig elkezdődik az új India-ház és a Jégkorszak-bemutató építése.

Az ötezer állatot bemutató állatkert elmúlt évéről szólva elmondta, ezzel a látogatószámmal a Nyíregyházi Állatpark az ország leglátogatottabb vidéki turisztikai attrakciója, amelyre a belföldi vendégek mellett egyre több külföldi turista is kíváncsi - idézi Gajdos László igazgatót az MTI.

Az eredmény annak köszönhető, hogy a számos különleges épület és bemutató mellett látogatóbarátabb lett a park: bevezették az online jegyvásárlást és a digitális állatparki térképet, amivel még a parkba érkezéssel előtt megtervezhető a harmincöt hektáros erdő pontos bejárása.

A park legnagyobb vonzereje természetesen továbbra is az állatok, a gyűjtemény pedig idén csaknem kétszáz állatkölyökkel gazdagodott.

A "bébibumm" év elején a Grevy-zebra születésével kezdődött, nyáron pedig kispanda ikerpárnak örülhettek a szakemberek és a látogatók, de Rotchild-zsiráf, mandzsu daru fióka, vörös varik, zászlósfarkú gereza, vörös óriáskenguru, amerikai és európai bölények, Mishmi-takinok és a természetben már kipusztult vietnami szikaszarvas-szaporulat is többletmunkát adott a gondozóknak.