Karsai Péter független képviselő a legfőbb ügyészhez intézett írásbeli választ igénylő kérdését a Fővárosi Főügyészség feljelentésként értelmezte és nyomozást rendelt el a 4-es metró építése és a Margit híd felújítása ügyében - írja a pénteki Népszabadság.

A képviselő sajtóinformációkkal alátámasztott kérdése arra vár választ, hogy a 4-es metró várható bekerülési költsége miért nőtt 2004 óta 195-ről 511 milliárd forintra, valamint hogy a Margit híd felújításának 13 milliárdos várható költsége helyett miért 26 milliárd forintot szavazott meg a projektre a közgyűlés.

Karsai azért fordult a legfőbb ügyészhez, mert pusztán sajtóértesülések alapján a Főügyészségnek nem kötelessége nyomozást indítania és ezért nem is indított nyomozást. Az ügyészség szóvivője a Népszabadságnak ezt azzal magyarázta, hogy nem kötelességük az ÁSZ és az EU honapjait bújni, találnak-e magyarországi bűncselekményre utaló információkat - pedig mind az ÁSZ, mind az Európai Bizottság jelentős szabálytalanságokat tart számon magyarországi állami beruházásokkal kapcsolatban.