Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az EU28+ illetve az időskutatás kiegészítő szolgáltatás 2019 tárgyában folytatott le közbeszerzési eljárást, melyet a Századvég  Gazdaságkutató Zrt. és a Századvég Politikai Iskola Alapítvány tandeme nyert 1,4413 milliárd forintért. Az Mfor összegzése szerint egy alkalommal legfeljebb 12 tématerületen Magyarország 55 év feletti lakossága körében kell közvélemény-kutatást végezni. Ebben az esetben 15 perces kérdőívet kell kitöltetni 2000 fővel.

A kormány emellett 90 perces fókuszcsoportos interjúkat is akar. Összesen 12 darab 8 fős csoportban, ezen belül is 4 budapesti és 8 vidéki csoportot kérdeznek ki majd. A téma pedig az időskorúak jövőpercepciója (például nyugdíj melletti munkavállalás versus nagyszülői szerepvállalás), az öregedéssel együtt megjelenő problémák (például az egészség, anyagi helyzet és annak változásai), valamint az egyén, család, állam szerepe az időskorúak életében lesz.

A nyugdíjasok munkavégzésével régen számol a kormánya, részben a visszafoglalkoztatott idősekkel orvosolnák a munkaerőhiányt.

Emellett az EU-s próblémákat is felmérnék: Az EU28+ kutatás részeként a 28 tagállamban, valamint Ukrajnában és a Nyugat-Balkán országaiban végeznek közvélemény-kutatást.