Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A felmérés szerint az élethosszig tartó munka nem szerepel az aktív fiatal lakosság tervei között, hiszen a válaszadók mindössze 8 százaléka szeretne nyugdíj után is dolgozni. A reprezentatív kutatás eredményei alapján arról, hogy mit is jelent a boldog nyugdíjaskor erősen eltér a férfi és a női válaszadók véleménye. Persze azért van, amiben egyetértenek.

A család fontosságában teljes az egyetértés, de amíg a női válaszadók csaknem kétharmada (59 százalék) az unokáinak szentelné az idejét addig a férfiak esetében ez az arány 47 százalék.

A férfiak inkább "akciódús" nyugdíjas évekre vágynak - 35 százalékuk legszívesebben új dolgok kipróbálására törekedne. A kutatásból az is kiderült, hogy sokkal több időt szentelnének hobbijaiknak és barátaiknak, mint a nők ebben az életszakaszban. Emellett persze ők is szívesen töltenének időt a családjukkal vagy utazgatással, de ezek az aktivitások női prioritásként sokkal gyakoribbak. Az aktív kikapcsolódás mellett a férfiak számára rendkívül fontos, hogy emberi és szakmai példaképként léphessenek fel majd az őket követő generációk számára.

Emellett a női válaszadók fontosnak gondolják azt, hogy problémáktól mentes, nyugodt nyugdíjasként dőlhessenek hátra a sokévnyi, kitartó munka után. Ebben előrébb járnak, mint a férfiak, akiknek csupán 42 százaléka gondolkodott így.

Egyre kevesebb fiatal tervei között szerepel az élethosszig tartó munka. Azonban, ha valóban szeretnénk a gondoskodó nagymamák, és a kalandor nagypapák országa lenni, fontos, hogy már ma elkezdjenek félretenni a nyugdíjas évekre. Szerencsére ezt is sokan ismerik fel, ennek is köszönhető, hogy az idei évben már több mint 9600-an csatlakoztak pénztárunkhoz. Az új belépők között érdekes módon idén ismét többségbe kerültek a hölgyek - mondta Nagy Csaba, az OTP Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója.