Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Miközben az autópálya-matricák az inflációra hivatkozva 3,9 százalékkal drágulnak, a nyugdíjakat csupán 3 százalékkal emeli a kormány januárban. A különbözetet év végén kapják meg az idősek, addig a kormány "ingyen használja" a pénzüket - sérelmezte a politikus.

A minimálnyugdíj idén se nő, ahogy az elmúlt tizenhárom évben is változatlanul 28 ezer 500 forint volt, vagyis még az inflációt sem követi. Minderről a tizenharmadik havi nyugdíj első negyedének kifizetésével próbálja elterelni a figyelmet a kabinet - mondta Schmuck Erzsébet, aki mindezt a kormány legnagyobb szemfényvesztésének tekinti. Az összeggel ugyanis szerinte épp csak ellensúlyozni lehet az idősek elszegényedését.

A kormány az élelmiszerek drasztikus drágulását sem kompenzálja számukra - jelentette ki -, ami a nyugdíjas társadalom szétszakadását eredményezi, de azt is, hogy a járadékok értéke a bérekétől is egyre távolodik. Eközben tavaly nem volt sem nyugdíjprémium, sem "a szokásos alamizsnák", vagyis rezsiutalvány vagy Erzsébet-utalvány sem érkezett. Az ellenzéki politikus az alapvető élelmiszerek áfájának 27-ről 5 százalékra csökkentését is szorgalmazta.