Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az érintettek pontosan tudják, hogy éppen a szavazatukat készül megvásárolni a kormány a jól időzített rezsimorzsával. Ráadásul a rendszer végtelenül igazságtalan is, mert a pénzt azok a kiemelkedően jómódban élők is megkapják, akiknek ez legfeljebb a kerti medencéjük fűtésének egynapos költsége, miközben nagyon sokan szinte már nyomorban élnek. Nekik természetesen minden fillér jól jön, s éppen erre játszik a kormány - állapította meg Juhász László, a A MASZSZ Nyugdíjas tagozatának elnöke.

Ráadásul azt egyelőre nem tudni, hogy az utalványt pontosan hogyan használhatják fel azok, akik a bankjukon keresztül csoportos beszedéssel egyenlítik ki a közüzemi számláikat. Átgondolatlan, hirtelen kampány-ötlet az egész - véli az elnök.

Mára már nemcsak a bérektől szakadtak le vészesen a nyugdíjak, hanem a nyugdíjak között is egyre nagyobbra szakadék. Azok, akik most vonulnak vissza, lényegesen több nyugdíjat kapnak, mint az ugyanolyan beosztásból, azonos évek ledolgozása után, de évekkel ezelőtt nyugdíjazott emberek - tette hozzá Juhász. Véleménye szerint a kormány magára hagyta az időseket. Ha ez ugyanis nem így lenne, akkor már visszaállította volna például, a tíz évvel ezelőtt megszüntetett vegyes - más szóval svájci - indexálási rendszert, amelynek eredményeként most évente átlagosan 250 ezer forinttal több lenne a nyugdíj. Ennyi pénztől fosztja meg a jelenlegi igazságtalan rendszer a nyugdíjasokat.