Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kiigazításra akkor kerülhet sor, ha a ténylegesen mért infláció januártól-augusztusig meghaladná ezt a 3 százalékot. Akkor 2021. novemberben visszamenőlegesen kiegészítik ezt a nyugdíjemelést a 3 százalék feletti mértékkel - ismertette Farkas András az MTI szerint. A szakértő "messze a legnagyobb jelentőségű" intézkedésnek nevezte, hogy a 13. havi nyugdíj első negyedét fizetik a februári nyugdíjakkal. A januári nyugellátás egynegyedét mindenki megkapja plusz ellátásként.

A kormány négy év alatt vezeti vissza a 13. havi nyugdíjat, ez ennek az első lépése - mondta a szakértő, példaként említve, hogy akinek 100 ezer forint a havi nyugdíja, az most 25 ezer forinttal többet fog kapni, leegyszerűsítve egy 53. heti juttatást fizetnek ki a számára.

Nyugdíjprémiumra 2021-ben jó esély van, mivel a GDP növekedése meghaladhatja a 3,5 százalékot. Novemberben, amennyivel a tényleges növekedés meghaladja majd a 3 százalékot, azzal a szorzószámmal szorozzák meg a havi nyugellátás egynegyedét, de legfeljebb 20 ezer forintot.