Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Főként a durvuló járványhelyzet miatt, a Pénzügyminisztérium a GDP-növekedés idei előrejelzését a korábbi 7-7,5 százalékról 6,8 százalékra csökkentette. Még nem tudjuk, hogy végül mekkora lesz majd az idei növekedés, de azt már kihirdették, hogy a nyugdíjasok a lehető legmagasabb prémiumot kapják - írja Az én pénzem internetes portál. Ez a törvény alapján a gazdaság 7,5 százalékos bővülése esetén járhatna.

A törvényben eredetileg lefektetettel ellentétben a teljes, 80 ezer forintos prémiumot mindenki maradéktalanul megkapja. Azok is, akik havi járandósága nem éri el a 80 ezer forintot - korábban ekkora, illetve ennél csekélyebb összeg alatt arányosan kevesebb járt. Volt 435 ezer ember, akinek kevesebb járt volna, de a magyar gazdaság olyan jól áll, hogy futja rá – mondta korábban Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.

A folyószámlával rendelkező nyugdíjasoknak a Kincstár már most pénteken jóváírja a nyugdíjprémiumot. Aki még mindig kápéban kapja a pénzt, annak egy kicsit várnia kell. A Magyar Posta minden hónapban 12 munkanapon át viszi ki a nyugdíjakat.

Nem csak a nyugdíjprémiummal látszik szokatlanul bőkezűnek a kormány. Most valahogy rájöttek, hogy az eredetileg kalkuláltnál erőteljesebb drágulás mennyire kellemetlen lehet az idősebbeknek. Miközben az idén már volt egy példátlan évközi nyugdíjemelés, erre még november is ráhúztak. Az idei januári kötelező 3 százalékos emelést nyáron 0,6 százalékkal, most 1,2 százalékkal pótolják ki.