Két férfi 2019. január 31-én délelőtt becsöngetett egy V. kerületi idős asszonyhoz, majd vízvezeték-szerelőnek kiadva magukat közölték, hogy a mosogatót meg kell javítani, mert az áztatja az alatta lévő szomszédot. A sértett beengedte őket, és amíg az egyik férfi elterelte a figyelmét, a másik ellopta a lakásban lévő ékszereket - olvasható a rendőrség oldalán.

A nyomozók az adatgyűjtés és a kamerafelvételek alapján azonosították az elkövetőket, akik közül a 31 éves ercsi G. Ferenc egy korábbi eljárásból kifolyólag a büntetés-végrehajtási intézetben tölti büntetését. Testvérét, a 42 éves G. Istvánt a nyomozók 2019. április 3-án fogták el ercsi házában.

A férfit elfogását követően előállították az V. kerületi Rendőrkapitányságra, ahol lopás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Szinte naponta érkeznek hírek közmű-csalásokról. Nemrég az E.on adott ki riasztást, miután ismeretlenek alacsony összegű fiktív számlával keresték meg az embereket. Az NKM Nemzeti Közművek Zrt. földgáz-szolgáltatójára hivatkozva több visszaélés történt. A csalók szükségtelen műszaki beavatkozások elvégzésére kötnek szerződést az NKM ügyfeleivel, majd nem teljesítik a megbízást. Az állami cég alkalmazottai és megbízottjai külön kérés nélkül kötelesek felmutatni arcképes igazolványukat, ezért ha ez elmarad, az ügyfelek mindig igazoltassák az őket a cég nevében személyesen keresőket - figyelmeztetnek.