Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"A kormány áldásos tevékenységének hatására elszabadultak az árak"; a nyugdíjas fogyasztói árindex 25,2 százalék, jóval meghaladja a lakosság egészére mért inflációs rátát - mondta Korózs Lajos az MSZP sajtótájékoztatján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adataira reagálva.

Szerinte az inflációs ráta a következő hónapokban csak nőni fog, ezt egyebek mellett a maginfláció mértékével és az inflációs várakozással indokolta. Az ellenzéki politikus szerint azért van szükség a 20 százalékos nyugdíjemelésre, mert idén a nyugdíjasok folyamatosan hiteleztek a kormánynak, és az MSZP nem szeretné, ha ez jövőre is így lenne - írja az MTI.

Javasolta még, hogy az átlag alatti nyugdíjjal rendelkezők januártól a fűtési szezon végéig havi 10 ezer forintos rezsiutalványt kapjanak.

Korózs Lajos kezdeményezte, hogy a februárban kifizetendő 13. havi juttatást azonos összegben biztosítsák minden érintettnek. Hozzátette: felzárkóztatási programot kell indítani a 100 ezer forint alatti nyugdíjjal rendelkezőknek, ugyanis ezek az emberek "éheznek és fáznak".