Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az AEGON Alapkezelőtől érkező Orbán Gábor adó- és pénzügyekért felelős államtitkári kinevezése múlt héten már ismertté vált. Közvetlenül alá kerül az adóügyekért felelős helyettes államtitkári posztra Pankucsi Zoltán, aki eddig az NGM-ben a Számviteli és Szakképzési Főosztályt vezette. A pénzügyekért pedig az ING Alapkezelőtől leigazolt Kisgergely Kornél lesz felelős helyettes államtitkárként.

Pankucsi ényegében ezzel egy szinttel feljebb lépett. Eddig ugyanis 2010-től az adó- és pénzügyekért felelős államtitkárság számviteli és szakképzési főosztályvezetője volt. Az NGM előtt 2007 szeptemberétől 2010 augusztusáig az Ernst and Young-nál dolgozott audit, tanácsadó és szabályozási menedzserként. Ezt megelőzően 2003 júliusától 2007 augusztuságig a pénzügyminisztériumban dolgozott audit és számviteli területen, 1998-tól 5 éven keresztül pedig kutatóként tevékenykedett a PM-ben.

Szintén Orbán Gábor államtitkár alatt lesz közvetlenül Kisgergely Kornél, pénzügyekért felelős helyettes államtitkárként. Az ING Alapkezelőnél - 2013 januárjától - eltöltött három hónap után érkezik vissza a Nemzetgazdasági Minisztériumba, lényegében két szintet feljebb ugorva. A versenyszférában tett rövid kitérője előtt ugyanis (2011 márciusa és 2012 decembere között) az NGM makrogazdasági főosztályának helyettes vezetője volt (a jegybankba átigazolt Palotai Dániel főosztályvezető alatt dolgozott közvetlenül). Ezelőtt 2007 és 2011 között a Magyar Nemzeti Bank közgazdásza volt.

NGM-es főosztályvezetőből jegybanki ügyvezető igazgatóvá avanzsált Palotai Dániel utódját is megtalálta Varga Mihály tárcavezető Molnár István személyében. Ő vezeti a jövőben a makrogazdasági főosztályt, amely a rövid- és középtávú makrogazdasági előrejelzések, hatásvizsgálatok elkészítéséért felel. Eddig az elmúlt három évben is Varga Mihály mellett dolgozott, 2010 szeptemberében nevezték ki a Miniszterelnökség főosztályvezető-helyettesévé (ekkor ugyanis még Varga is államtitkárként vezette a Miniszterelnökséget).