Már a Balaton déli partja, valamint Győr és Szombathely felé is váltható okosjegy, ezáltal ez a szolgáltatás már minden Magyarországon közlekedő belföldi InterCity-járaton elérhető, több mint 80 város felé – közölte a MÁV Zrt.

Azok az utasok, akik az interneten és a MÁV applikáción váltható okosjegyet választják, akár 40 százalékkal kedvezőbb áron utazhatnak a pénztárban váltott teljes árú jegyhez képest.

Az okosjegy ára magában foglalja a helybiztosítás díját is, további kedvezmény a jegyárból nem vehető igénybe.

Újból lehet pályázni az ingyenes uniós vasúti bérletekre

Szerdától újabb 35 ezer ingyenes vasúti bérletre pályázhatnak a 18 éves európai fiatalok, köztük a magyarok a következő DiscoverEU nevű pályázaton – tájékoztatott az Európai Bizottság. Bővebben>>>

A Szeged, Debrecen-Nyíregyháza, Pécs, Zalaegerszeg, Békéscsaba, Miskolc és Kaposvár felé közlekedő InterCity vonatokra eddig több mint 144 ezer okosjegyet váltottak az utasok idén.

Az okosjegyek kiterjesztése további vonalakon is várható a jövőben.

Ezzel a megoldással a vasút alternatívát kínál az autózás, akár a telekocsi helyett, támogatva ezzel a környezetbarátabb távolsági közösségi közlekedés használatát.

Figyelmeztet a MÁV: a magyar utasokra is hatással lesz a német sztrájk

A hétfői németországi közlekedési sztrájk már érinti a vasárnap este oda induló, valamint a kedd reggel onnan érkező nemzetközi vonatokat is. Bővebben>>>