Pénteken az iskolák kevesebb mint két százalékát érintette tanügyi intézkedés, egy-egy osztályban rendkívüli szünet vagy tantermen kívüli, digitális munkarend elrendelése – közölte a 24.hu kérdésére az Emmi. Az országban körülbelül 2700 állami fenntartású általános iskola és 310 állami fenntartású gimnázium működik, ez alapján tehát körülbelül hatvan intézményt érinthetett a múlt pénteki adatok szerint valamilyen járványügyi intézkedés.

A hivatalos adatok bizakodásra adnak okot, de sajnos a napi tapasztalatunk az, hogy a járvány egyre erősebben terjed az oktatási intézményekben, és olyan pedagógusok is táppénzre kerülnek, akik már két oltást is felvettek

- mondta a lapnak Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke. Egy korábbi miniszteri utasítás szerint a 7. és 8. osztályosok esetében nem lehet távoktatást elrendelni, mert a 12 évnél idősebbek már oltakozhatnak, ez alapján az iskolák ezen évfolyamainál digitális munkarendet nem is írhatnak elő.

Totyik Tamás szerint érthetetlen, hogy ha veszélyhelyzet van érvényben, akkor miért szervezik a különböző iskolákba járó gyerekeket közös programokba. A Lázár Ervin program révén például a felsőbb évesek cirkuszlátogatásra, illetve színházba járnak.

Úgy tűnik, a kormány úgy döntött, hogy ráengedi a vírust a társadalomra a nyájimmunitás eléréséhez

 – mondta Totyik Tamás.