A válaszadók 54 százalékos átlagban 54 százalékos béremelést tartanának elfogadhatónak.

65,2 százalékuk nem ért egyet a kormány azon javaslatával, hogy ha a szakszervezetek elfogadják a 10 százalékos alapbéren kívüli juttatást, akkor jövőre 200 000 forint (ez havi 16.700 forint) SZÉP-kártyára feltöltött juttatást ad a főállású munkavállalóknak, a heti 7 óránál többet, de 22 óránál kevesebbet tanító alkalmazottaknak pedig 100 000 forintnyi készpénzt - olvasható a portálon.

Nagyjából fele-fele arányban tartják megfelelőnek a kormány heti 22-24 óra, tanítással lekötött munkaidőre tett javaslatát. Továbbá nem tartják elfogadhatónak a technikai alkalmazottak számára az amúgy is kötelező minimálbér, illetve garantált bérminimum emelését, úgy, hogy azon felül semmilyen más emelést nem kapnak.

Mindezek mellett nagy arányban támogatják, hogy a nevelést-oktatást közvetlenül segítők foglalkozással lekötött munkaideje 35 óra legyen, és hetente 5 órát felkészülésre fordíthassanak.

Mi legyen az oltásokkal?

Közel 80 százalékuk egyetértett abban, hogy a teljes oktatási ágazatban dolgozók számára azonos járványi intézkedésekről szóló jogszabályok legyenek. Hasonlóan vélekednek abban a kérdésben is, hogy a köznevelésben és a szakképzésben foglalkoztatott valamennyi, a kötelező oltást megtagadóval szemben a fizetés nélküli szabadság elrendelése helyett más „kötelező intézkedéseket” vezessenek be.