Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kormány továbbra is az európai uniós forrásokhoz köti a pedagógusbérek emelését és azt sem hajlandók elárulni, hogy van-e "B" tervük arra az esetre, ha az Európai Bizottság nem utal - mondta Gosztonyi Gábor, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke az RTL Híradónak.

Eddig négy fővárosi iskola jelezte, hogy a tanárai egy része polgári engedetlenségi akciót tart szeptemberben. A Kőbányai Széchenyi István kéttannyelvű általános iskolában 12-en nem veszik fel szeptember elsején és másodikán a munkát.

"A felső tagozatra várhatóan nagyon kevés gyerek megy majd be, így az órák nagy valószínűséggel elmaradnak, az alsó tagozatosok - és különösen az elsősök - ugyanakkor biztos bemennek az iskolába - mondta Czégdly Mariann, az egyik tiltakozó pedagógus.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete felmérte, hogy a tanárok mekkora arányban lennének haljandóak beszüntetni a munkát úgy, hogy a tiltakozás idejére fizetést sem kapnak.

  • 14,2 százalékuk határozatlan ideig,
  • 7,3 százalékuk 1-2 hónapig
  • 29,6 százalékuk 1-2 hétig,
  • 38,5 százalékuk 1-2 napig vállalná a szrtájkot.
  • 10,6 százalék nem venne részt munkabeszüntetésben.
Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár levélben kérte a szakszervezeteket, hogy ne segítség a tanárok polgári engedetlenségi mozgalmát.