Már 732 kolléga, 78 iskola köztük 20 vidék is csatlakozott a tiltakozók listájához pénteken délig - írja a Tanárok a Tanárokért Facebook csoport. Szombat délután újabb tüntetést szervez a Tanárok a Tanárokért csoport, a Pedagógus Egységgel és a Tanítanék Mozgalommal Budapesten a Klebelsberg Központ előtt a Bajcsy-Zsilinszky úton. 

Az oktatás ügyéért aggódók azután kezdtek újabb országos tiltakozáshullámba, hogy szerdán kiderült a Belügyminisztérium december 1-jei hatállyal három fővárosi gimnázium nyolc pedagógusának szüntette meg rendkívüli felmentéssel közalkalmazotti jogviszonyát. A tárcához érkezett összesítés szerint november 30-án további 24 pedagógus kap tájékoztatást intézményének vezetőjétől arról, milyen következményekkel jár a munka jogellenes megtagadása.

Diákmozgalmak, pedagógus szakszervezetek és az oktatásért aggódók már szerdán este a Belügyminisztérium előtt tüntettek, az Egységes Diákfront azóta is őrséget áll a minisztérium előtt.

Az ország legjobb gimnáziumának 14 pedagógusa, a VIII. kerületi Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumában dolgozók is kaptak figyelmeztetést - osztotta meg az információt a Facebookon Pintér Géza az iskola egyik tanára.

A HVG rangsora szerint az intézmény 2022-ben is az ország egyik legjobb iskolája címet kapta meg.