Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A PDSZ az első alkalommal 2022. október 5-re – az Oktatás Világnapjára- országos, egységes sztrájkot hirdet. Kérik az óvodákban, iskolákban, kollégiumokban, szakszolgálatokban dolgozókat, hogy ezen a napon ne vegyék fel a munkát - írja közleményében a szakszervezet.

A szakszervezet képviselői 17 órától részt vesznek a diákok által Hídfoglalás a tanárokért címmel meghirdetett eseményén a Jászai Mari téren. Köszönik a diákoknak, hogy ismét kiállnak a tanárokért. Este 7-kor részt vesznek a Kossuth térre a Tanítanék és noÁr mozgalmak által szervezett szolidaritási koncerten is.

Ugyanezen a napon délután a Pedagógusok Szakszervezete és a PDSZ közös delegációi felkeresik az Alapvető Jogok Biztosának budapesti és több vidéki irodáit, hogy átnyújtsák a hivatalnak az oktatással kapcsolatban összegyűjtött panaszokat.

Az október 5-i sztrájkot legkésőbb szeptember 27-én szerdán 16 óráig kell bejelenteni az intézményvezetőnek.

Kérik a közszféra és a versenyszféra szakszervezeteit, hogy szervezzenek szolidaritási sztrájkot, szolidaritási akciókat erre napra, hogy világos legyen: az oktatás nemzeti ügy - közölte a PDSZ.