A politikus a Tolna megyei Tamásiban rögzített eseményen elmondta: a helyszínen több ezer köbméter Olaszországból származó műanyaghulladék van, mintegy 200 méterre a legközelebbi lakóházaktól.

Egy budapesti cég kért engedélyt hulladékfeldolgozásra és -tárolásra, a hatóságok pedig nem kellő körültekintéssel adták meg az engedélyeket, hiszen semmi nyoma annak, hogy megkezdődne a hulladékfeldolgozás - közölte.

Az a cég, amely a hulladékfeldolgozást végezte volna, még a megfelelő közműbekötésekről sem gondoskodott, ennek ellenére a hatóságok hozzájárultak a tevékenységéhez. Ahhoz is lakossági bejelentés kellett, hogy a hatóságok megállapítsák: az alapvető tűzvédelmi szabályokat sem tartotta be a cég - tette hozzá.

Keresztes László Lóránt szerint rossz a jogszabályi környezet, amelyet a kormány kialakított, valamint rossz az eljárás is, amelynek eredményeként kiadták az engedélyt. A kormányváltás után át kell tekinteni a vonatkozó törvényeket, és olyan jogszabályokra van szükség, amelyek szigorúan büntetik az ilyen eseteket - vélekedett.

Tóth Attila, a DK képviselőjelöltje arról beszélt, hogy a városvezetés hallgat az ügyben. Jelenleg őrizetlenül áll a hulladék, mindenképpen meg kell tenni a szükséges óvintézkedéseket - jelentette ki.